Tilgang til filene på kontoret

9. juli 2011

Effektiv med iPad

Det er en kjent sak at det ikke er bygget inn filsystem og at du trenger en skyløsning for å ha et greit liv med iPad. Valget står mellom skyløsning eksternt eller internt. På denne bloggen er vi for intern skyløsning. Det er ikke dyrt og det gir deg tilgang til filene dine uansett hvor du er. Du slipper også flere ulike filregimer og kan forholde deg til filene på jobben. Enkelt og greit.

Mange bedrifter har Windows 2008 server. Med denne serverplattformen kan du speile hele filstrukturen du allerede har bygget opp. Du får suveren funksjonalitet og kan gjøre all filbehandling på iPad. Selv sitter jeg langt unna jobben og gjør endringer i min fil- og mappestruktur på serveren. Filbehandling på iPad er skikkelig undervurdert! iPad har dessuten rikelig muligheter for import- og export av relevante filformater. Jeg gjør min filbehandling mot bedriftsintern server over internett, se bildet nedenfor.

Det er flere av oss som ikke lenger har med laptop ut av kontoret. Vi har funnet gode måter å omgå de problemer som må løses i fht å reise uten laptop. Kanskje du skal prøve å reise ut av kontoret uten laptop du også? Det vil tvinge fram litt annen arbeidsflyt hos deg, slik det har gjort hos oss som nå gjør dette regelmessig. Selv skal jeg reise med familien et par uker til Italia i sommer. Det blir definitivt kun med iPad.

Dette blogginnlegget er laget i sin helhet på iPad.
Dersom du har behov for å strukturere informasjon i fbm prosjekt- eller research arbeide, og du har behov for å dele dette på tvers av plattformer, kan det være en ide å se på Evernote. Her er en artikkel om Evernote.

Reklamer
,

About jangamre

Jeg er musikklærer og hobbysyklist. Driver Kreasjon.net Er interessert i personlig utvikling, samarbeid og deling.

Vis alle innlegg av jangamre

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: