Grunnleggende programvare til iPad

7. juli 2011

Effektiv med iPad

Her lister jeg opp verktøy og funksjoner som du absolutt bør ha tilgang på. Det finnes alternativer, men jeg velger å løfte fram de som fungerer godt for meg. Flere av programmene har jeg skrevet egne artikler om og du finner lenker nedenfor. For alle nye er det obligatorisk å lese artikkelen «Skrive på iPad». Det har skjedd litt siden jeg skrev denne artikkelen og jeg har valgt å oppdatere i dag (25.06.11).

Bevege deg mellom programmer? Bruk 4 eller 5 fingre på skjermen og dra høyre/venstre. Da bytter du direkte mellom programmene som er åpne.

 1. iCab Mobile – mye mer effektiv nettleser enn Safari. Egen artikkel her.
 2. Pages – tekstbehandler og enkel desktop publishing. Støtter det meste, eksporterer til Word eller pdf. Lagrer lokalt i mapper.
 3. Goodreader – pdf leseren over alle. Suveren på filbehandling sammen med utheving, understreking og notater. Kjempegod på å sette inn notater rett i pdf-dokumenter. Være seg skjemaer, tekniske tegninger, kart eller rene tekstdokumenter. Supereffektivt å notere kommentarer og maile rett videre. God søkefunksjon. Egen artikkel her.
 4. Keynote – Meget bra presentasjonsverktøy. Leser det meste av det du har laget på andre plattformer. Eksporterer til Powerpoint dersom du ønsker det. Lagrer lokalt i mapper.
 5. Numbers – Den beste løsningen for å vise og redigere regneark på iPad. Lagrer lokalt i mapper.
 6. Calculator
 7. iThougtsHD – tankekart som er lett å bruke. De som liker annen layout kan prøve Mindnode.
 8. Pen & Paper – den umiddelbare kladdeboka når du vil bruke håndskrift. Den støtter også å sette inn bilder og du kan skrive med tastatur. God objekthåndtering. Du kan lese mer om den og Adobe iDeas her.
 9. Photogene – Bildebehandleren du må ha. Jeg har skrevet egen artikkel om Photogene her.
 10. Flipboard – RSS og Twitter leser i lekkert magasin-format. Egen artikkel om denne her.
 11. Instapaper – Read later funksjon som er enkel føre videre i nye RSS strømmer. Fin APP for å administrere linkene dine. Gir deg knapp(er) i Safari for å legge rett i ønsket mappe. Du kan lese webartikler offline og du har frisøk.
 12. VNC viewer – eller LogmeIn Ignition for fjerntilgang til din PC eller server. Støtter alle OS men du må betale ekstra for Windows 7 eller Vista.

Når det gjelder filbehandling velger mange å bruke Dropbox eller Apples iCloud. Jeg anbefaler bedrifter å tenke privat skyløsning. Det er ikke kostbart og gir sikkerhet og ytelse innenfor eget nettverk. Dersom du skal ha tilgang til eksisterende filserver i din egen organisasjon trenger du hjelp fra profesjonelle tilbydere. Du kan også få hjelp til flere tjenester som bedrer samarbeid på tvers av plattformer.

For å skrive en komplett blogg-artikkel med iPad kan jeg anbefale denne artikkelen.

RIKT har lansert en lagrings- og samarbeidsplattform for iPad som heter Connect. Den implementeres nå både hos politikere i ulike kommuner, og den brukes i fler og fler skoler. Også næringslivet har våknet for Connect. Den er på mange måter et «missing link» for den mobile plattformen. I RIKT bruker vi selvsagt løsningen selv og jeg anbefaler alle som opplever behov – å ta kontakt. Connect er den mest komplette løsning for fildeling og samarbeid for iPad. Connect har også full kryssplattform støtte.

Reklamer
, , ,

About jangamre

Jeg er musikklærer og hobbysyklist. Driver Kreasjon.net Er interessert i personlig utvikling, samarbeid og deling.

Vis alle innlegg av jangamre

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: